Helge Artelius, utgitt på Kort & Bilder Konstförlag AB. Poststemplet 17.12.1987.
I følge gammel tradisjon blir det ikke ordentlig
jul før syv kakeslag er i boks. Det skal være tørre kaker som holder seg lenge,
og som du kan ta frem gang etter gang. Denne tradisjonen startet for nesten 140
år siden, da den første norske kokeboka kom for salg. I den sto det nemlig at
alle husmødre med respekt for seg selv bakte syv kakeslag til jul!
Dei eldste julekakene våre vart steikt i jarn eller i
smultgryte over open eld. Julekaker steikt i bakaromn er ein ny tradisjon. Folk
flest hadde ikkje omnar å bake i, og julekakene vi bakar i dag er ikkje eldre
enn då støypejarnskomfyren vart teken i bruk på slutten av 1800-talet. Å få
kakene jamt steikte var truleg litt av eit kunststykke i dei vedfyrte omnane.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar